Web Analytics Made Easy - Statcounter

کمال دویده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اجرای این بخشنامه با هدف ارتقای کیفیت و جلوگیری از تخلفات ساختمانی، می‌تواند بسیاری از مسائل در بحث ساخت و ساز مسکن را در استان خوزستان حل کند.

وی دلیل بسیاری از مشکلاتی که اکنون در بحث ساخت و ساز مسکن مطرح می‌شود را رعایت نکردن الزامات مجریان و سازندگان ذیصلاح ساختمانی بیان کرد و افزود: سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان با دارا بودن اشخاص حقیقی و شرکت‌های حقوقی این آمادگی را دارد که وارد مرحله اجرایی سازندگان ذیصلاح شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او یادآور شد: این کار به رعایت مقررات ملی ساختمان در ساخت و سازها کمک بسیاری خواهد کرد.

دویده با بیان اینکه استفاده از سازنده ذیصلاح روی بحث کیفیت ساخت و ساز بسیار تأثیرگذار است، تصریح کرد: با اجرایی شدن بحث سازندگان مسکن، یک شخص فنی و متخصص در محل پروژه حاضر بوده و حضور او نسبت به یک شخص عادی و غیرفنی مؤثرتر خواهد بود.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان اضافه کرد: مجری ذیصلاح می‌تواند با صرف وقت، طراحی بهینه سازه، استفاده از تکنولوژی‌های نوین و نظارت مستقیم در کاهش هزینه‌ها و بالا بردن راندمان و کیفیت، نقش بسزایی داشته باشد و با توجه به اینکه قسمت اعظم مسئولیت ساخت و ساز به عهده آنها خواهد بود، تمام تلاش خود را برای اجرای یک پروژه کیفی انجام می‌دهد.

اجماع برای اجرای بخشنامه

وی به تشکیل جلسات کارگروه چهارنفره متشکل از نمایندگان استانداری، اداره کل راه و شهرسازی و نظام مهندسی ساختمان خوزستان و شهرداری اهواز اشاره کرد و گفت: این کارگروه جلساتی را در استانداری و نظام مهندسی ساختمان استان برگزار کرد و با اتفاق نظر در خصوص اجرایی شدن بخشنامه سازندگان مسکن، مصوبه‌ای را به تصویب رساندند.

دویده به راه اندازی واحد مجریان ذی صلاح در سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان اشاره کرد و افزود: اعضایی که تمایل به فعالیت دراین بخش داشته باشند با مراجعه به واحد مجریان ذی صلاح (مهندس مدنیان) نسبت به اخذ پروانه سازنده ذی صلاح در قالب حقیقی و شرکت‌های حقوقی اقدام کنند.

وی از اجرایی شدن بخشنامه سازندگان مسکن از اواسط مرداد ماه ۱۳۹۸ خبر داد و گفت: براساس مصوبه کارگروه هیأت ۴ نفره بحث سازندگان مسکن از اواسط مرداد ماه سال جاری برای ساختمان‌های بالای ۸ طبقه به اجرا در می‌آید و تمام عوامل دست اندرکار با صنعت ساختمان از قبیل انجمن سازندگان مسکن، کانون انبوه سازان، انجمن پیمانکاران و مهندسان حقیقی با مراجعه به سازمان و واحد مجریان ذی صلاح پیگیر صدور پروانه مجریان ذی صلاح خود باشند.

سازندگان ذیصلاح و افزایش عمر مفید ساختمان‌ها

وی اضافه کرد: با اجرایی شدن صحیح بخشنامه سازندگان مسکن شاهد افزایش عمر مفید ساختمان‌ها خواهیم بود و در سطح کلان اقتصاد ملی از آن منتفع می‌شود.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان بیان کرد: بحث سازندگان مسکن (مجریان ذی صلاح) یکی از مطالبات قدیمی ما مهندسان و از ظرفیت‌های قانونی است که سالیان طولانی اجرایی نشده است، هیأت مدیره دوره هفتم از شروع فعالیت خود، اقدامات خوبی را در این خصوص انجام داده است.

بر اساس این گزارش سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان ۱۸ هزار عضو در هفت رشته عمران، معماری، شهرسازی، تأسیسات مکانیکی، تأسیسات برقی، نقشه برداری و ترافیک است.

این سازمان در خوزستان ۲۰ دفتر نمایندگی در شهرستان‌ها دارد که بر نحوه کیفیت خدمات مهندسی و حسن اجرای ساخت و سازها در حمایت از مردم به عنوان بهره برداران ساختمان‌ها، فضای شهری و انواع ابنیه ها نظارت دارد.

۹۹۳۱/‏۶۰۰۲/‏

منبع: ایرنا

کلیدواژه: استان خوزستان پروانه ایرنا نظام مهندسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۶۹۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رکورد نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده شکسته شد

آئینی اظهار کرد: از ابتدای دولت سیزدهم نگاه ما در حوزه بازآفرینی نگاه مردمی سازی بوده است. نوسازی مسکن باید توسط مردم، سازندگان بخش خصوصی، تعاونی ها و گروه های جهادی صورت گیرد. نظارت هم توسط دولت و اعضای سازمان نظام مهندسی انجام می شود.

وی افزود: وزارت راه و شهرسازی بیشترین بدنه اجتماعی و بیشترین ارتباط را با مردم دارد. لذا توفیق در این وزارتخانه در افزایش سرمایه اجتماعی موثر خواهد بود. در سال جاری نیز که به نام جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری شده، باید فضایی فراهم شود که این وزارتخانه پشتیبان باشد و موانع را رفع کند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در محدوده بافت های فرسوده دو میلیون و ۷۰۰ هزار بنای ناکارآمد و فرسوده وجود دارد گفت: این بناها جان هموطنان را در ۶۹۰ شهر به خطر انداخته است. بنابراین ما نوسازی را در اولویت قرار دادیم؛ زیرا موضوع جان انسان ها است.

آیینی تصریح کرد: در این ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بنای ناپایدار حدود ۱۰ میلیون نفر سکونت دارند. این شامل ۱۶۷ هزار هکتار، ۶۰۰۰ محله و ۳۰۰ هزار کوچه است. ساکنان این مناطق دچار بدمسکنی هستند و توان نوسازی ندارند. حتی اگر وام ارزان به این افراد بدهیم امکان پرداخت اقساط ندارند، زیرا اگر پول داشتند در بافت فرسوده زندگی نمی کردند. این چالش اول ما است. ما به آن ها می گوییم نگران نباشید؛ ما شما را به سازندگان و کسانی که توان مالی، اجرایی و فنی دارند وصل می کنیم. اینجا با چالش دوم مواجه می شویم؛ زیرا سازندگان حاضر به نوسازی در محلات فرسوده نیستند؛ چراکه برای آن ها بازدهی اقتصادی ندارند.

وی درباره راهکار شرکت بازآفرینی برای چالش دوم یعنی تشویق سازندگان به نوسازی بافت های فرسوده گفت: چهار چالش نوسازی در سند تحول دولت آمده است. راهکار این است که ما با بسته های تشویقی مختلف، سرمایه گذاران را ترغیب به نوسازی کنیم. 

آیینی تاکید کرد: بیش از ۵۴۶ شهر بسته های تشویقی شهرسازانه را اجرا می کنند؛ به طوری که آمار صدور پروانه نشان می دهد در سال ۱۴۰۲ رکورد نوسازی در محدوده بافت های فرسوده در بازه زمانی بعد از انقلاب شکسته شد.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: گام اول را با همکاری بسیج مستضعفان و بسیج سازندگی برداشتیم و تا الان ۴۶۷ حلقه میانی ایجاد کردیم که در محلات هدف بازآفرینی به ارایه خدمات می پردازند. این اتفاق جدیدی است که قصد داریم این تعداد را به ۲۰۰۰ حلقه برسانیم و به زودی شاهد خبرهای خوبی در محرومیت زدایی از بافت های فرسوده خواهیم بود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • بهره برداری از ۱۱۰۰ مسکن ویژه محرومان به همت بسیج سازندگی در خراسان رضوی
  • کربن‌صفرترین ساختمان اداری و مسکونی در بریتانیا
  • ساخت کربن‌صفرترین ساختمان اداری و مسکونی در بریتانیا
  • مهار آتش در آپارتمان چهار طبقه در زاهدان
  • چنار ۸۰ ساله‌ای که در دل ساختمان ۵ طبقه زنده ماند
  • رکورد نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده شکسته شد
  • ریزش آوار ساختمان قدیمی ۳ طبقه روی ۲ کارگر + عکس
  • ۱۰۵۰ کارگاه امسال مشمول طرح طبقه‌بندی مشاغل می‌شوند
  • ۱۰۵۰ کارگاه امسال مشمول طرح طبقه بندی مشاغل می‌شوند
  • تخصیص تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی برای سازندگان شهر هوشمند